Anderlecht verliest met 2-1 van Olhanense

ZATERDAG, 18 JULI 2009, 00:14 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft vanavond zijn eerste wedstrijd op het toernooi van Guadiana verloren met 2-1 van Olhanense. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Morgen neemt paars-wit het op tegen Athletic Bilbao.

Beide ploegen hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht. Anderlecht liet de bal met momenten goed rond gaan, maar ook de Portugezen lieten zien dat ze konden combineren. Uitgespeelde kansen waren eerder zeldzaam. Paars-wit kreeg na zo’n twintig minuten spelen wel een goede kans. Reynaldo kapte zich mooi vrij, maar zijn schot ging nipt naast. Aan de overkant kreeg ook Olhanense een schietkans, maar doelman Proto was bij de pinken. Stand bij de rust: 0-0.

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. De wissels Legear en Suarez brachten wel wat meer snedigheid in het spel van Anderlecht. Vijftien minuten na de rust viel er aan de kant van Olhanense een doelpunt uit het niets. Zequinha verschalkte Proto met een knap schot in de rechterbovenhoek. Paars-wit probeerde wel te reageren en niet veel later viel de gelijkmaker. Biglia trapte de bal voorbij de Portugese doelman op aangeven van Van Damme.

In de 72ste minuut kwam Olhanense weer op voorsprong. Deschacht gleed uit voor doel waardoor de bal bij Fábio belandde en de 2-1 een feit was. Beide ploegen kregen daarna nog enkele kansen, maar konden die niet meer benutten. Zo sloot Anderlecht zijn eerste wedstrijd op het toernooi van Guadiana af met een 2-1 nederlaag.