Anderlecht wint vlot van Slovan Liberec

ZATERDAG, 11 JULI 2009, 19:56 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft zijn tweede oefenmatch op Oostenrijkse bodem gewonnen. Het versloeg het Tsjechische Slovan Liberec met 1-3. Wasilewski, Bulykin en De Sutter waren de doelpuntenmakers van dienst.

Anderlecht begon goed aan de wedstrijd en creëerde verschillende kansen, maar het kon die niet afwerken. Na een kwartier kwam Slovan Liberec dan voor het eerst en het was meteen raak. Keric trapte de bal in de verste hoek voorbij Proto: 0-1. Lang duurde die voorsprong voor de Tsjechen echter niet. Nauwelijks twee minuten later werd Reynaldo foutief gehaakt in de zestien. Wasilewski zette de elfmeter om.

Liberec kwam vanaf dan beter in het spel met onder meer een bal op de paal. Op het halfuur opnieuw Anderlecht en na een actie van Van Damme kwam de bal via Iakovenko tot bij Reynaldo die uithaalde, maar zijn schot werd nog aangeraakt en ging in hoekschop. Op die hoekschop trapte Bulykin de 1-2 tegen de netten.

Na de rust hetzelfde spelbeeld: beide ploegen namen afwisselend de controle over de wedstrijd in handen. Tien minuten voor tijd zette Diandy voor tot bij De Sutter die de 1-3 in doel trapte. De Tsjechen kregen nog een laatste kans in de slotminuten, maar kwamen niet meer tot scoren. Zo sloot Anderlecht zijn laatste oefenwedstrijd in Oostenrijk af met een overwinning.

Uitslag: 1-3
Doelpunten: 13' Keric (1-0), 15' Wasilewski (1-1, pen), 35' Bulykin (1-2), 81' De Sutter (1-3)

Anderlecht: Proto (46' Cordier), Van Damme (46' Deschacht), Kruiswijk (46' Juhasz), Bernárdez (63' Mazuch), Wasilewski (46' Biglia), Iakovenko, Gillet, Polak (46' Sare), Chatelle (63' Diandy), Reynaldo (63' Mukendi), Bulykin (63' De Sutter)