Deschacht: "Geen tweede keer met ons laten lachen"

ZATERDAG, 11 JULI 2009, 11:49 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Eind juli moet Anderlecht al Europees aan de bak in de derde voorronde van de Chammpions League. "Het wordt de belangrijkste match uit onze carrière", zegt Olivier Deschacht in Het Nieuwsblad.


"Twee jaar na elkaar dezelfde fout maken, zou oerdom zijn. We mogen geen tweede keer met ons laten lachen. Er zijn geen excuses meer: we moeten die eerste voorronde overleven", luidt het.

Bij het missen van de kwalificatie vertrekken er wellicht enkele sterkhouders. Zo'n vaart zal het echter niet lopen, denkt Deschacht. "Ik denk niet dat er spelers zullen vertrekken als we de Champions League mislopen. Ook Jan Polak niet. Als dat wel zo is, zou ik dat spijtig vinden."

Door het ontslag van Vandereycken als bondscoach heeft Deschacht terug hoop om opnieuw Rode Duivel te worden. Tegen Zenit ging hij Advocaat zelfs een hand geven tijdens de rust. "Natuurlijk hadden de Belgische spelers in hun achterhoofd dat ze zich konden tonen aan de nieuwe bondscoach", zegt de verdediger. We speelden tegen de man die beslissend kan zijn voor de komende jaren van je carrière als international. Nu Advocaat bondscoach wordt, hoop ik alleszins op een nieuwe kans als Rode Duivel."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.