Buurman blikt vooruit op Superleague Zolder

VRIJDAG, 10 JULI 2009, 14:24 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Yelmer Buurman deed het in het openingsweekend van de Superleague Formula meer dan behoorlijk. De Nederlander staat met Anderlecht op de tweede plaats in het algemeen klassement.


Volgende week (17, 18 en 19 juli) staat het circuit van Zolder op het programma. Buurman heeft al ervaring met het circuit. "Ik heb in Zolder Formule Renault, Formule 3 en Superleague Formula gereden en dat ging allemaal goed", vertelt hij aan RaceXpress. "Vorig jaar ben ik hier met de Superleague derde geworden in de PSV auto en de fans waren allemaal erg enthousiast! Verder is het een leuke baan met zowel snelle als langzame bochten."

Buurman is ook heel tevreden over de Superleague Formula serie. "Het is een erg goed idee om twee van de mooiste sporten met elkaar te combineren. Kwalificaties zijn anders dan in andere race klasse en de races ook. De reversed grid regel maakt het ook spannend. De auto is uitdagend om mee te rijden, want hij heeft veel vermogen en downforce."

Gevraagd naar zijn favoriete voetballer in de Jupiler Pro League, antwoordt hij: "Dan moet ik toch voor Arnold Kruiswijk kiezen bij mijn nieuwe club Anderlecht. Ik heb hem wel eens bij FC Groningen zien spelen. Sowieso hoop ik binnenkort het Anderlecht stadion te bezoeken om de spelers en fans persoonlijk te ontmoeten en natuurlijk in actie te zien tijdens een wedstrijd."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.