Anderlecht speelt 2-2 gelijk tegen Zenit

DINSDAG, 7 JULI 2009, 16:22 - Sporzafanaat

In de eerste grote oefenwedstrijd van het seizoen heeft Anderlecht het Russische Zenit Sint-Petersburg in bedwang gehouden. Het werd 2-2 in het Oostenrijkse Kundl waar de wedstrijd plaats vond.

In Rusland is de competitie al twaalf speeldagen ver, maar daar viel niet veel van te merken. Anderlecht zat goed in de match en kreeg ook de meeste kansen in het begin van de wedstrijd. Van Damme en Legear waren het meest betrokken bij offensieve acties. Ook Reynaldo liet zich enkele keren opmerken met een slimme pass. Het spel ging evenwichtig heen en weer, maar vijf minuten voor de rust keek paars-wit tegen een 1-0 achterstand aan. Zyrianov klopte Proto met een laag schot over de grond.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Anderlecht kreeg een aantal kansen maar kwam niet aan scoren toe. In de 60ste minuut wisselde Jacobs vijf spelers. Op 20 minuten voor het einde verdubbelde Zenit zijn voorsprong. Semshov vanop afstand voorbij Schollen: 2-0.

Anderlecht gaf zich echter niet gewonnen en in de 80ste minuut kopte Kanu op voorzet van Chatelle de aansluitingstreffer binnen: 1-2. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg paars-wit nog een vrije trap. Wasilewski kopte de vrije trap van Chatelle door tot bij Van Damme, die van dichtbij de 2-2 binnenknalde.

Uitslag: 2-2
Doelpunten: 40' Zyrianov (1-0), 73' Semshov (2-0), 84' Kanu (1-2), 89' Van Damme (2-2)

Zenit Sint-Petersburg: Malafeev (Zabolotny), Krizanac, Meira, Anyukov, Shirokov, Sirl (72' Dongjin), Huszti (72' Ionov), Denisov, Zyrianov, Semshov, Pogrebnyak

Anderlecht: Proto (46' Schollen), Wasilewski, Mazuch (60' Bernárdez), Juhasz (60' Kruiswijk), Deschacht, Legear (60' Chatelle), Sare (60' Gillet), Polak (60' Iakovenko), Van Damme, Reynaldo (6' Kanu), De Sutter (60' Lukaku)