Polak weg als Anderlecht Champions League mist?

ZATERDAG, 4 JULI 2009, 10:08 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Jan Polak overweegt te vertrekken als Anderlecht de Champions League weer niet zou halen. "Er is een kans dat ik vertrek. Veel zal afhangen van de Champions League", zegt de Tsjech in Het Nieuwsblad.


"Als we de voorrondes niet overleven, dan is de kans nog groter dat ik wegga. Een seizoen zoals vorig jaar zonder Europees voetbal wil ik niet meer meemaken. Elke trainingsweek leek toen een maand te duren. Ik heb topmatchen nodig om mezelf te motiveren en om beter te worden", weet de middenvelder.

"Europees voetbal is belangrijk voor mij, maar dat is niet het enige wat telt", vervolgt Polak. "Als ik vertrek dan kan het ook zijn dat ik naar een ploeg ga die niet Europees speelt, maar wel aantreedt in een betere competitie dan de Belgische."

Intussen wordt Polak in verband gebracht met het Turkse Fenerbahçe. "Fenerbahçe heb ik al horen noemen", klinkt het. "In Turkije wordt natuurlijk elke naam in de krant gegooid. Al sprak ik wel al over het Turkse voetbal met mijn vriend Tomas Abraham die vijf jaar bij Denizlispor voetbalde. Het is een land waar het voetbal echt leeft. Er zijn echter meer teams geïnteresseerd. Ik besprak de opties ook al met mijn vrouw."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.