Lukaku nog niet in A-kern dit seizoen

DONDERDAG, 2 JULI 2009, 08:45 - PurpleTurtle
Anderlecht-Online No Image Found

Romelu Lukaku trainde gisteren mee met de A-kern van Anderlecht, maar zal daar nog niet voltijds in opgenomen worden. De voornaamste reden daarvan is dat het trainingsschema afwijkt van zijn schooluren.


"We moeten Romelu tijd geven om zich aan te passen aan de trainingssessies van de A-kern", zegt Peter Smeets, hoofd van de jongerenopleiding in Het Nieuwsblad. "We mogen jongeren niet te snel brengen, zeker niet als ze nog school lopen. Dat hij niet voltijds bij de A-kern komt is een sportieve beslissing, maar hij zal wel de kans krijgen om zijn kwaliteiten ook af en toe bij de A-kern te tonen."

Ook trainer Ariël Jacobs sprak in bepaalde media al over Lukaku. "Ik wil hem niet verbranden, noch afremmen", stelde Jacobs. "Wie ben ik echter om te zeggen dat hij zijn studies zou moeten stoppen om zich aan te sluiten bij de A-kern? Als dat dan mislukt, dan zal ik het mijzelf verwijten. Romelu gaat mee op stage naar Oostenrijk en dan keert hij terug naar de beloften."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.