Anderlecht wint met 3-4 van Eendracht Aalst

DINSDAG, 30 JUNI 2009, 21:43 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft deze avond ook zijn tweede oefenwedstrijd van het seizoen gewonnen. Het versloeg derdeklasser Eendracht Aalst op eigen veld nipt met 3-4. Hernan Losada opende in de 8ste minuut de score.

Jonathan Legear verdubbelde de voorsprong twee minuten later vanop de penaltystip. De Oekraïner Oleksandr Iakovenko maakte er na 25 minuten een comfortabele 0-3 van. Eendracht Aalst was echter niet van plan om zich naar de slachtbank te laten leiden en kon via tegenscoren. Daarna bediende Iakovenko Kanu die de 1-4 ruststand vast legde.

In de tweede helft probeerde Aalst nog verder terug te vechten, wat ook lukte. De Aalstenaars konden nog milderen tot 3-4, maar daar bleef het bij. Op een kwartier voor het einde kreeg Anderlecht-doelman Davy Schollen nog een rode kaart. De eerstvolgende oefenmatch staat deze zaterdag gepland tegen Doornik.

Uitslag: 3-4
Doelpunten: 08' Losada (0-1), 10' Legear (pen, 0-2), 25' Iakovenko (0-3), 36' *** (1-3), 45' Kanu (1-4), 56' Troch (pen, 2-4), 68' Dannucci (3-4)

Geel: /
Rood: 75' Schollen

Eerste helft: Cordier, Juhasz, Kruiswijk, Mazuch, Deschacht, Sare, Losada, Polak, Iakovenko, Legear, Kanu
Tweede helft: Schollen, Wasilewski Bernárdez, Renan, Van Damme, Sare (68' Iakovenko), Reynaldo, Losada (75' Cordier), Chatelle, De Sutter, Bulykin