SF: Anderlecht vijfde in tweede race

ZONDAG, 28 JUNI 2009, 15:44 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

De paars-wit bolide heeft er een mooi eerste Superleague formula weekend opzitten. Yelmer Buurman eindigde in de tweede race, nadat hij vanop de 17e plek startte, op een knappe vijfde plek.


Buurman kon in de slotronde nog Dolby passeren die problemen had met de versnellingsbak. Door die problemen zakte de Brit zelfs tot de 10e plek. AC Milan, Olympiacos en FC Basel pakten respectievelijk de eerste, tweede en derde plek en verzekerden zich zo van een plaats in de finale.

In die finale moest ook Dolby aantreden maar hij ontbrak doordat het euvel met de versnellingsbak niet opgelost kon worden. Tottenham Hotspurs werd hierdoor vervangen door Corinthians.

In de derde race startte Buurman vanop de 2e lijn maar moest Corinthians laten passeren. Liverpool was de grote overwinnaar van dit weekend en pakt buiten de koppositie in het klassement ook nog eens de pot van 100.000 euro door als eerste te eindigen in de derde race. AC Milan gaat met 70.000 euro naar huis, Corinthians met 40.000. Base, Anderlecht en Olympiacos krijgen elk 10.000 euro.

Het volgende raceweekend gaat door in Zolder op 18 en 19 juli. Voor meer info bezoek deze pagina: http://www.zoldersuperleague.nl/nl/home/.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.