Jacobs: "Het kampioenschap begint op 15 maart"

ZATERDAG, 27 JUNI 2009, 16:05 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs heeft de bladzijde van de verloren landstitel omgeslagen en bereidt zich voor op het traditioneel moeilijke derde jaar als trainer van Anderlecht. Het Laatste Nieuws sprak met de Diegemnaar.


We pikten er voor u enkele onderwerpen uit. Het volledige interview met Ariël Jacobs kan u lezen in de sportkatern van Het Laatste Nieuws.

Over de 16-jarige talentvolle Romelu Lukaku: "Ik zal hem slechts mondjesmaat brengen. Hij heeft al een aantal etappes overgeslagen, omdat veel mensen uitgaan van zijn imposante verschijning. Dan wordt snel gezegd: die kan dat wel. Ik wil geen leeftijd inroepen om te zeggen dat het te vroeg is, maar je doet beter rustig aan met een jonge speler."

Over de keepershiërarchie: "Ik hou van een hiërarchie, dat weten mijn keepers ook. En zelfs als ze daar het slachtoffer van zijn, houden keepers daar eigenlijk ook wel van, omwille van de duidelijkheid. Wanneer ik mijn hiërarchie bepaal? Dat zal pas blijken in de eerste match in de voorronde van de Champions League. We hebben daarvoor genoeg interessante oefenmatchen waarin Schollen, Proto én Cordier de kans zullen krijgen. Daarna volgt een hiërarchie, maar niets is definitief."

Over de competitiehervorming: "Er is veel gezegd over de nieuwe competitieformule, maar dat is op geen enkele ervaring gebaseerd. Zwart-wit bekeken zeg ik: het kampioenschap begint op 15 maart. Dat betekent dat je in het eerste deel van de competitie meer kan focussen op Europa en dat de competitie op zich een verminderde waarde krijgt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.