Mazuch's eerste training

DONDERDAG, 25 JUNI 2009, 09:31 - PurpleTurtle
Anderlecht-Online No Image Found

De nieuwe centrale verdediger Ondrej Mazuch (20) tekende gisteren zijn huurcontract voor één seizoen bij vicekampioen Anderlecht. Hij kreeg ook het rugnummer 2 toebedeeld.


Als paars-wit de Tsjech nadien definitief wil overnemen van Fiorentina, dan moet het 1,3 miljoen euro betalen aan de Italiaanse club. Dat is de clausule die in de overeenkomst werd opgenomen.

De inkt was nauwelijks droog of Anderlecht vreesde al voor een tweede Frutos-geval. Gisterenmorgen trainde Mazuch voor het eerst mee bij paars-wit, maar hij moest de training al geblesseerd verlaten.

Op het einde van de training moest Mazuch verdedigen op aanvallers Tom De Sutter en Kanu. Hij won enkele stevige duels tot hij plots moest opgeven met een pijnlijke grimas op het gezicht. Mazuch had last van pijn net onder de knie. Eén van de kinesisten nam hem meteen onder handen, maar ondanks de verzorging kon Mazuch de training niet hervatten. Met een grote zak ijs rond zijn been trok hij naar binnen. Iedereen op Anderlecht hield zijn adem in.

Gelukkig voor Anderlecht en de speler bleek het echter vals alarm. Meer angst dan pijn. Anderlecht communiceerde niets over de blessure van de Tsjech op zijn perswebsite, maar dokter Kristof Sas zorgde voor geruststelling.

'Het is een heel kleine blessure aan de pees van zijn knie', aldus Sas gisteravond. 'Iets wat Ondrej opliep op training, maar het kan zijn dat hij morgen (vandaag, red.) alweer meetraint.'

Voor het overige had Mazuch zich heel bedrijvig getoond op zijn eerste training. Tijdens een wedstrijdje stond hij aan de rechterkant geposteerd en demonstreerde hij secure passes en goeie voorzetten.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.