Spelers klagen over lange werkdagen

WOENSDAG, 24 JUNI 2009, 09:12 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Bij Anderlecht is er onvrede over het nieuwe trainingsregime. Tot vorig seizoen stond de tweede training in de vroege namiddag gepland, zodat spelers rond vier uur konden vertrekken. Dit seizoen is het echter anders.


Vanaf dit seizoen gooien met name de topclubs het roer om. De tweede training staat pas in de vooravond gepland en tussendoor zit er voor de meeste spelers niks anders op dan op de club te blijven.

Paars-wit trainde gisteren om 10 uur 's morgens en om 17 uur 's avonds. Ook morgen is dat het geval. Dat nieuwe trainingsregime zal ook in weken zonder Europees voetbal worden toegepast. Trainer Ariël Jacobs introduceerde dit systeem om de recuperatie tussen twee trainingssessies te vergemakkelijken. Hij deed dat op advies van de nieuwe fysiektrainer Mario Innaurato. Die meent dat de gebruikelijke 2,5 uur niet volstaat om de spieren te laten recupereren. Door extra rusttijd in te bouwen hoopt hij het aantal blessures te verminderen.

Door de spreiding van de trainingen moeten de Anderlecht-spelers dus langer op de club blijven. Als ze 's morgen om 9 uur aankomen voor de training van 10 uur zijn ze 's avond na de tweede training pas om 19 uur weg. Dat is 10 uur. Ook de accomodatie bij Anderlecht blijkt een probleem. In die paar uur verplichte rust valt er weinig te beleven. Er is geen ping-pong-tafel, geen biljarttafel, zelfs geen bedden om in te rusten. In de perszaal staan wel drie computers met internetverbinding, maar die zijn bijna altijd bezet. Behalve kranten lezen en kaarten hebben de spelers niets om handen.

De spelers zijn de situatie al gaan aankaarten met trainer Ariël Jacobs. Ook omdat spelers met kinderen die amper nog zien bij dit regime. De coach is echter nog niet van mening veranderd.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.