Tom De Sutter spreekt de pers toe

DINSDAG, 23 JUNI 2009, 13:18 - PurpleTurtle
Anderlecht-Online No Image Found

Tom De Sutter weet zijn PR te verzorgen: met de glimlach antwoordt het boegbeeld van het 'nieuwe Anderlecht' op elke vraag die journalisten hem voorschotelen. De spits sprak over negen thema's.


1. Vakantie
Ik heb enkele bergen van de Tour De France met de fiets beklommen. Met onder meer de voetballers Bram De Ly (Kortrijk), Bart Vleminckx (Bornem) en Sven van Ryckeghem (Oostende) zat ik in goed gezelschap. Daardoor kon ik mijn hoofd volledig leegmaken.

2. Dubbele testmatch
Standard was niet overtuigender dan ons. Op het einde van het normale seizoen spraken alle cijfers zelfs in ons voordeel. Tijdens die eerste testwedstrijd woog de kaartenlast zwaar. In de return op Sclessin kregen we een lichte penalty tegen die alles veranderde. Ik ben er een week niet goed van geweest, maar de knop is inmiddels omgedraaid.

3. Champions League
We moeten er in geloven, zelfs als we een zware klepper loten. De huidige ploeg is sterker dan die die uitgeschakeld werd door BATE Borisov. Op persoonlijk vlak zou het een stap vooruit zijn. Je met de besten kunnen meten, is altijd goed voor je evolutie."

4. Terugkeer van Frutos
Ik heb altijd gezegd dat ik er naar uitkeek, dat is nog niet veranderd. Het is een voordeel als je verschillende offensieve wapens kan inzetten. Natuurlijk bestaat dan het risico dat ik op de bank vlieg, maar zo gaat dat nu eenmaal in Anderlecht. En waarom zouden we niet kunnen samenspelen? Ik heb in het verleden veel bijgeleerd als terughakende spits.

5. Topschutter
Dat interesseert me niet. Ik was zeer tevreden met mijn negen doelpunten in een half seizoen.

6. Voorbereiding
Vorig jaar heb ik de voorbereiding bij Cercle gemist door mijn knieoperatie. Nu ga ik eindelijk een normale en geleidelijke opbouw van het seizoen kennen.

7. Openingsmatch tegen Kortrijk
Bwah, geen geschenk. Mijn maat Bram De Ly en Georges Leekens zullen ons met getrokken messen opwachten.

8. Offensieve versterking
Daar heb ik niets over te zeggen. Vorig seizoen sloten we af met 77 punten, toch niet zo slecht. Er ontbreekt niet veel aan deze ploeg, zoals het bestuur eerder al zei.

9. Moreel
Ik heb de knop van de verloren titel omgedraaid. Ik hoop dat dat voor iedereen geldt.

Bron: La Meuse



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.