De Coene: "We gaan spelers aan de GPS leggen"

WOENSDAG, 17 JUNI 2009, 08:55 - sinibaldi
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht ging onlangs met de grove borstel door zijn medische staf. Paars-wit plukte de Gentse kinesist Jochen De Coene weg bij de Chinese topclub Shenhua FC. De Coene is een man met een visie.


"Bij Anderlecht willen we de medische staf professionaliseren. De mensen die mij zijn voorgegaan leverden goed werk, maar nu willen we een bepaalde medische richting uit", zegt De Coene in Het Nieuwsblad.

"We gaan veel meer aan blessurepreventie doen om minder geblesseerden te hebben. Hoe? We gaan de spelers aan de gps leggen. We gaan iedereen professioneel screenen. Voor de trainingen beginnen, zullen we testen welke motor de spelers hebben: een Ferrari, Mercedes of Volkswagen. We doen ook hartmonitoring en volgen de loopafstanden. Zo zien we wanneer iemand in het rood gaat, dan stijgt de kans op blessures. Ook tandartsen, diëtisten en pedicuren worden ingeschakeld."

De kinesist gaat ook met de langdurige geblesseerden werken zoals Nicolas Frutos. '"Wat er met Frutos is gebeurd, is mijn zaak niet. Het is de bedoeling dat Nicolas weer optimaal kan voetballen en niet weer naar Argentinië moet om te revalideren. Misschien trainde Frutos de voorbije jaren te veel in het rood en was hij daarom zo blessuregevoelig. Nu zullen we dat beter in de gaten kunnen houden", aldus De Coene.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.