Geen topmatchen rond kerstmis

DINSDAG, 16 JUNI 2009, 10:35 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Maandag stelt de Pro League de kalender van de nieuwe competitie voor. Wat nu al vaststaat, is dat er geen topmatchen zullen worden gespeeld in de kerstperiode. Dat laat Binnenlandse Zaken weten.


"Dan zijn er te weinig politiemannen", luidt het bij Binnenlandse Zaken. "Risicomatchen zijn dan uit den boze. De voetbalwereld moet beseffen dat de bomen niet tot in de hemel reiken."

En daar houdt de miserie nog lang niet op voor de Kalendercommissie. "Heel wat steden hebben zulke hoge en moeilijke eisen gesteld dat het bijna onmogelijk is om een fatsoenlijke kalender op te stellen", zegt Pierre-Yves Hendrickx, de voorzitter van de Kalendercommissie.

Ook de vele Europese duels maken het puzzelen moeilijker. Daardoor zou de heenronde misschien voor het eerst in de geschiedenis kunnen verschillen van de terugronde. "Dat is inderdaad een optie", zegt Hendrickx. "Het klopt dat we dat systeem nog niet hebben meegemaakt in België. Maar erg hoeft dat niet te zijn. In Engeland en Nederland kennen ze dat al langer."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.