“We moeten plaatsmaken in de kern voor Romelu"

DONDERDAG, 11 JUNI 2009, 11:23 - mathh
Anderlecht-Online No Image Found

Romelu Lukaku (1m90, 94kg) zou wel eens de revelatie kunnen worden van volgend seizoen. Anderlecht rekent werkelijk op de jonge aanvaller van 16 om dit jaar de weg naar de titel terug te vinden.


16 jaar en elf dagen oud was Lukaku toen hij een degelijke prestatie neerzette tijdens zijn groot debuut tegen Standard. Enkel Nii Lamtey deed beter bij Sporting en startte toe hij 16 jaar en tien dagen oud was. In de Champions League gaat de eer naar Celestine Babayaro die het op zijn 16de en 87 dagen opnam tegen Steaua Boekarest. Roger Lukaku: “Voor ons is dat belangrijk, dat is al een eerste geslaagde doelstelling. Aan de andere kant zijn dat enkel getallen en alles moet nog bewezen worden”, aldus de vader van Romelu.

“We moeten plaatsmaken in de kern voor Romelu. Volgend seizoen moet hij derde worden in hiërarchie van de aanvallers. Hij zal nu en dan 20 à 30 minuten spelen of soms zelfs een volledige match” dixit Herman Van Holsbeeck.

“Het is zowel motiverend als vleiend om zoiets te horen. Dat betekent dat we dicht staan bij het vervullen van nieuwe doelstellingen” concludeert Roger Lukaku.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.