Van Holsbeeck: "Speuren enkel naar buitenkansen"

WOENSDAG, 10 JUNI 2009, 21:16 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

In België, en dan vooral bij de topclubs, is het voorlopig windstil wat transfers betreft. Stilte voor de storm of toch de gevolgen van de crisis? Herman Van Holsbeeck spreekt van een globaal fenomeen.


"Buiten die 68 miljoen euro van Real Madrid voor Kaká ligt de transferbedrijvigheid in heel de wereld zo goed als stil", zegt de manager in Gazet van Antwerpen. "De Belgische topclubs staan dus niet alleen, integendeel. Alle clubs denken nu wel twee keer na..."

Blijft de vraag waarom juist de kleinere clubs tot nu toe de meeste transfers deden? "Dat is heel simpel", legt Van Holsbeeck uit. "Als wij voor een speler gaan, ligt de prijs ook drie keer hoger. Er zijn een aantal dingen concreet, maar ik zeg nog niet met wie of waarover."

"De strategie van Anderlecht is duidelijk. Als er één speler vertrekt van het genre Boussoufa, Biglia of Polak, zullen we deze vervangen maar tot nader order is dat niet het geval. En dus speuren we alleen rond of zich geen buitenkansen voordoen. In België verwacht ik sowieso dat de transfers pas laat op gang zullen komen en dan denk ik eerder aan augustus."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.