Collega's vinden Deschacht meest onderschatte speler

DINSDAG, 9 JUNI 2009, 09:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Sport/Voetbalmagazine pakt morgen uit met een grote enquête onder de spelers uit eerste klasse. Uit de resultaten blijkt dat het merendeel tegen play-offs en kerstvoetbal is. Deschacht noemen ze de meest onderschatte voetballer.


Twee derde van de 303 ondervraagde spelers is niet gewonnen voor een competitie met play-offs, zoals we die volgend seizoen zullen kennen. Maar liefst 81 % is bovendien tegen voetbal in de eindejaarsperiode.

Op de vraag wat het grootste probleem van het Belgisch voetbal is, antwoordde 24.7 % de oncomfortabele en ongezellige stadions. De arbitrage (19,9 %) en het niveau van de clubbesturen (16.4 %) komen op twee en drie. Uit de bevraging bleek ook dat er meer spelers voor dan tegen een Beneliga zijn, 40.3 tegenover 35.7 %.

Verder kregen de spelers ook enkele sportieve vragen voorgelegd. Zo blijkt Laszlo Bölöni van Standard de populairste coach, 36.3 % van de spelers wil ooit onder hem werken. Daarentegen is Anderlecht met 24.7 % de club waar de meeste spelers droomt voor te spelen. Olivier Deschacht kreeg de meeste vermeldingen bij de vraag wie de meest onderschatte speler van de competitie is (4,3 %), Thomas Chatelle staat hier op drie met 2.0 %. De naam van Deschacht komt echter ook terug bij de vraag wie de meest overschatte spelers is, hier eindigde hij vierde met 5.3 %. Axel Witsel van Standard gaat met deze bedenkelijke eer lopen (12.9 %).

Het mooiste stadion heeft Racing Genk (39.5 %), gevolgd door Anderlecht (28.4 %). 54.2 % vindt verder dat Standard de beste supporters heeft, voor KV Mechelen en Anderlecht (4.7 %).

Tot slot is 71.2 % van de eersteklassevoetballers gewonnen voor elektronische hulp voor de scheidsrechters.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.