Van Damme: "Op voetbalveld wordt zoveel gezegd"

WOENSDAG, 3 JUNI 2009, 18:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In een officiële persmededeling heeft Jelle Van Damme vandaag gereageerd op de klacht van Onyewu wegens racisme. De verdediger vindt dat alles buiten proportie wordt geplaatst en benadrukt nogmaals dat hij geen racist is.


Volgens Van Damme heeft ook Onyewu vanalle niet fraaie dingen geroepen. De Anderlechtverdediger zegt dat zo'n dingen inherent zijn aan het voetbal en dat je dit na het laatste fluitsignaal achter je moet kunnen laten. Hij betreurt de hele hetze die nu ontstaan is en benadrukt nogmaals dat hij absoluut geen racist is. Hieronder kan u het communiqué lezen dat Van Damme de wereld heeft ingestuurd.

De letterlijke tekst:
"De advocaten van mijn club gaan het dossier rustig bestuderen. Ik vind wel dat dit enorm uit proportie wordt getrokken. Op een voetbalveld wordt veel over en weer geroepen, zeker in matchen waar de zenuwen zo gespannen staan. Ik denk dat supporters wel begrijpen dat intimideren deel uitmaakt van dit spelletje, al zijn daar uiteraard grenzen aan. Onyewu heeft mij tijdens de match een hoop onheuse dingen naar het hoofd geslingerd die te belachelijk voor woorden zijn en die ik dan ook niet wens te herhalen. Ik weet dat dat er tijdens de wedstrijd bij hoort, maar voor mij eindigt dat bij het laatste fluitsignaal. Ik blijf bij mijn eerdere intentie niet verder op dit incident in te gaan en te verzanden in welles-nietes-spelletjes. Ik wil hierbij wel expliciet benadrukken dat ik geen racist ben.'"



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.