Advocaat Onyewu: "Klacht is een signaal"

WOENSDAG, 3 JUNI 2009, 11:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In de kranten geeft advocaat Jean-Louis Dupont uitleg bij de klacht die Oguchi Onyewu heeft ingediend tegen Van Damme. "Oguchi was er van overtuigd dat het zijn morele plicht was om klacht in te dienen."


Volgens Dupont wil Onyewu spreken namens vele 'kleinere' voetballers die niet de stevige basis hebben als hij om zulk een klacht in te dienen. "Het is tijd een duidelijk gebaar te stellen tegenover de banalisering van bepaalde vormen van racisme in de professionele sport", aldus Dupont. "Het is niet onze bedoeling om Jelle Van Damme in de cel te krijgen en we willen ook geen geld uit deze zaak slaan." De advocaat hoopt dat Van Damme openlijk zijn excuses aanbiedt. Volgens hem komt er dan helemaal geen rechtzaak.

Jozef De Witte van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding weet niet of een rechtzaak een goed idee is, maar hoopt wel dat het een signaal is dat racisme ook in het voetbal niet kan. "Misschien moeten Onyewu en Van Damme eens samen zitten en zelf naar buiten komen met een mededeling hierover", zo zegt hij.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.