Anderlecht haalt Belgische topkiné terug uit China

WOENSDAG, 3 JUNI 2009, 10:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De medische staf van Anderlecht ziet er volgend seizoen helemaal anders uit. Enkele vertrouwde gezichten maken plaats voor nieuwe mensen. Hierbij ook Jochen De Coene, een Gentse kinesist die de voorbije vijf jaar in China werkte.


Het was Nicolas Frutos die eind vorig jaar de kat de bel aan bond door zware kritiek te uiten op de medische staf van Anderlecht. Manager Van Holsbeeck beloofde toen een evaluatie en die is nu gebeurd.

Vertrekken: Stook en Beuckelaars
Het grootste slachtoffer van de reorganisatie is kinesist Dirk Stook, die twintig jaar voor Anderlecht werkte. Ook revalidatietrainer Olivier Beuckelaers, die doorging als een vriend van ex-trainer Frank Vercauteren, moet op zoek naar een andere werkgever. Verder ruilt José Huylebroeck zijn functie als verantwoordelijke van de medische staf voor een zetel in de beheerraad.

Komen erbij: De Coene, Kinnen en Van Den Berghe
De functie van Huylebroeck zal worden overgenomen door Louis Kinnen van FC Brussels. Van deze club maakt ook kinesist Bart Van Den Berghe de overstap naar het Astridpark. De opvallendste nieuwkomer is echter Jochen De Coene. Deze kinesist leverde de voorbije jaren goed werk bij de Chinese club Shangai Shenhua en de nationale ploeg. Tijdens de Olympische Spelen werd hij ook opgetrommeld om atleet en supervedette Liu Xiang alsnog fit te krijgen.

Blijven: Sas, Brams en Walraevens
Dokter Kristof Sas blijft wel in functie en ook de jonge kinesisten Christophe Brams en Koen Walraevens mogen blijven.

Vraagteken: Groenweghe
Dokter Leo Groenweghe weet nog niet of er voor hem nog een plaatsje is in de vernieuwde medische staf.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.