"Pech voor Benfica'' : reacties op de loting

ZATERDAG, 31 JULI 2004, 09:38 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Hugo Broos was vooraf niet bevreesd voor Benfica en krasselde na de loting niet terug. "Met de Portugese topclub lootten we uiteraard wel een klepper. "

"Toch krijg ik liever de Portugese topclub voorgeschoteld dan een obscure Oekraïense club als Shaktar Donetsk. Ik beschouw Benfica als een haalbare tegenstrever, al zaten er uiteraard een heleboel makkelijkere tegenstrevers in de bekertrommel. Niet Anderlecht maar Benfica kende pech met deze loting.", klonk het zelfverzekerd.

Met een zachte timide stem sprak Mbo Mpenza door de micro tijdens de fandag. De nieuwe publiekslieveling van paarswit deed ervaring op in Portugal en ziet de klapper met Benfica best zitten. "Benfica moet simpelweg voor de bijl. Met de steun van het warme Anderlechtpubliek moeten we de Portugezen aankunnen. Ik ben ervan overtuigd dat we de Champions League halen."

Voorzitter Roger Vanden Stock vermeed net als de meeste spelers liefst Benfica. "De Portugese club is wellicht de zwaarste tegenstrever die nog in de bekertrommel zat. Als reekshoofd verwacht je kleiner grut, maar toch schat ik onze slaagkansen vrij hoog in. We mogen onze terugwedstrijd thuis afwerken en dat scheelt toch een slok op de borrel. We zetten al eerder een scheve situatie recht in het Astridpark. Als je de beslissende terugmatch in een Portugese heksenketel moet afwerken, is dat uiteraard andere koek."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.