"Het voetbal is een harde wereld"

DONDERDAG, 23 OKTOBER 2008, 18:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In een interview met Het Nieuwsblad spreekt manager Van Holsbeeck openlijk over de actuele problemen van de ploeg. Het debacle in Waregem, de terugkeer van Frutos, transfers, de doorstroming van jeugd: het komt allemaal aan bod.


Over de wedstrijd tegen Zulte Waregem:
"Dat was de slechtste match van Anderlecht sinds ik hier vijf jaar geleden als manager begon. Die prestatie was Anderlecht onwaardig. Ik ben ervan overtuigd dat we de kwaliteiten hebben om attractief te voetballen, want er is genoeg talent. Laat ons hopen dat het een collectieve off-day was en dat we het tegen KV Mechelen rechtzetten."

Over Nicolas Frutos en de medische staf:
"Frutos is een Anderlecht-boy. Die jongen draagt deze club in zijn hart. Als hij wil, kan hij blijven aanmodderen met zijn blessures en toch elke maand zijn loon opstrijken. Zo zit hij gelukkig niet in elkaar. Al was het wel onaanvaardbaar hoe hij de medische staf heeft aangevallen. We moeten onze medische staf de mogelijkheid geven om zich te verdedigen. We gaan de zaak intern onderzoeken, dan even laten rusten en dan zien welke stappen we zullen nemen in het belang van de club."

Over de zomertransfers:
"Kruiswijk en Rnic zijn jonge spelers. Geef ze de tijd om zich aan te passen aan de druk en de concurrentie bij Anderlecht. Rnic zit tegenwoordig totaal in de knoei met zichzelf." De aankoop van Bulykin heeft al vele wenkbrauwen doen fronsen, maar de manager verdedigt de transfer: "Eén week voor het sluiten van de transfermarkt was Frutos out en vielen ook Suarez en Kanu geblesseerd uit. We hadden dus een spits nodig. Bulykin was een opportuniteit. Onze hoofdscout Werner De Raeve was hem gaan scouten bij Leverkusen en kon toen goede adelbrieven voorleggen. Tijdens de winterstop en op het einde van het seizoen zullen we een evaluatie maken van alle spelers."

Over het vertrek en doorstroming van jeugdige talenten:
"Natuurlijk hadden Lamah en Tioté talent, maar de technische staf was niet overtuigd dat ze het eerste elftal zouden halen. Als je er dan zoveel geld voor krijgt (3,5 en 2,5 miljoen euro) dan moet een club als Anderlecht hen verkopen. Alleen om het vertrek van Mbokani treur ik en ook Vadis was kapitaalsvernietiging." Of in de toekomst eigen jongeren niet sneller een kans zouden moeten krijgen dan in het eerste elftal? "De laatste jaren was hier alleen unanimiteit over Kompany en Vanden Borre. Het probleem zit echter dieper. Loont het nog de moeite om te investeren in de jeugdwerking? Wij hebben nu drie talenten van 14 en 15 jaar. Elke week staan Engelse en Franse clubs langs de lijn én die stappen naar de ouders van die jongens. Ze beloven de ouders een fortuin en een villa. Daar kan Anderlecht niet tegenop."

Tot slot polste de krant ook nog even of zijn job als manager van Anderlecht Van Holsbeeck als persoon veranderd heeft. "Ik ben veel harder geworden. Het milieu waarin ik mijn boterham verdien, is een harde wereld. Je staat constant onder druk en hoe langer je in dit milieu zit hoe meer vijanden je hebt. Daarom moet ik het voetbal af en toe eens vergeten. Wil je mijn job niet?"



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.