Duitsland - België: 2-0

DONDERDAG, 21 AUGUSTUS 2008, 09:50 - El_principito05
Anderlecht-Online No Image Found

De Rode Duivels hebben hun laatste voorbereidingswedstrijd voor de WK-kwalificatiewedstrijden met 2-0 verloren tegen Duitsland. De doelpunten van Duistalnd kwamen van Schweinsteiger en Marin.


Bij de Belgen begon Swerts als rechtsachter en liepen Sonck en De Sutter in de spits. Duitsland koos voor Podolski en Klose in de aanval.

De Duitsers begonnen fel en belegerden Stijnen. Die moest meteen een schot in hoekschop boksen.
Duitsland combineerde door de verdediging van de Belgen, maar Podolski schoot in het zijnet.

Stijnen mocht blij zijn dat hij na een karatetrap in de buik van Podolski mocht blijven staan.

Op een poging van Klose had hij wel een wereldredding in huis. Aan de andere kant kon alleen De Sutter prikken, maar de Cercle-spits tikte de voorzet van Witsel naast.

Na de rust bleef Duitsland komen. Voor hands van Van Damme ging de bal niet op de stip, voor een duwtje van Van Buyten op Gomez wel. Schweinsteiger trapte de penalty tegen de netten.

De Belgen counterden zelden, doelman Enke kreeg nauwelijks werk. In de 77e minuut maakte de ingevallen Marin na een dribbel fraai 2-0.

Bij de Belgen speelden Anderlecht-speler Bart Goor, Jelle Van Damme en Guillaume Gillet mee.


Score: 2-0
Goal(s): 59' Schweinsteiger 1-0 (pen), 77' Marin 2-0

Duitsland:Enke, Fritz, Tasci, Westermann, Lahm (82' Jansen), Schweinsteiger, Rolfes, Hitzlsperger (70' Marin), Trochowski (79' Helmes), Podolski (46' Kuranyi), Klose (46' Gomez)
België:Stijnen, Swerts (87' Hoefkens), Van Buyten, Simons, Daems, Witsel (63' Gillet), Mudingayi (87' De Man), Defour (61' Buffel), Goor, Sonck, De Sutter (46' Van Damme)

Geel: Stijnen, Van Buyten en Van Damme (B)
Rood: /

Scheidsrechter: Veljgaard (Den)
Stadion: Frankenstadion



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.