Deschacht: "Te veel concurrentie kan ook nadeel zijn"

WOENSDAG, 20 AUGUSTUS 2008, 12:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Olivier Deschacht speelde tegen Cercle centraal achteraan. Het lijkt erop dat dit zijn nieuwe positie zal worden, zo denkt hij zelf. "Van Damme doet het goed op de linksback, laat hem maar staan", aldus de vicekapitein in HLN.


Dat Anderlecht met overtuigende cijfers het seizoen opende, was onverwacht na de nederlagen tegen BATE en Standard. Deschacht beseft echter al te goed dat één zwaluw de lente nog niet maakt. "De schaamte blijft. Daarom moeten we zeker ook geen grote mond gaan opzetten omdat we een keertje gewonnen hebben", aldus Deschacht. "Als we mogen lachen, zal dat pas in mei zijn."

In datzelfde interview doet Deschacht ook een opvallende uitspraak inzake onderlinge concurrentie. "Ik vind te veel concurrentie trouwens niet goed. Je mag op het veld niet denken: 'Oei, ik ben niet goed bezig en zal mijn plaats hier verliezen'. Dat is niet goed voor je prestatie." En dat terwijl alle coaches juist concurrentie willen om de spelers scherp te houden...



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.