Jacobs gebruikt Vlcek niet als diepe spits

ZATERDAG, 16 AUGUSTUS 2008, 13:11 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Bij het bekend maken van de selecte beklemtoonde Jacobs nog maar eens dat Anderlecht met een groote spitsenprobleem zit. “Tegen Cercle zal ik mijn assistent Besnik Hasi in de spits zetten”, aldus een cynische Jacobs.


“Het probleem is dat blijkbaar niemand nog diepe spits wil zijn. Als je aan een aanvaller vraagt welk type hij is dan zegt hij hangende spits. Niemand wil de verantwoordelijkheid van de diepe spits nog dragen of de kloppen van de diepe spits nog opvangen.”

In januari trok Anderlecht wel Stanislav Vlcek aan als diepe spits, maar Jacobs lijkt niet van zin de speler als diepe spits uit te spelen: “In principe is Stani inderdaad een diepe spits. Vorig seizoen kwam hij hier op de rechterflank terecht terwijl hij daar eigenlijk de kwaliteiten niet voor heeft. Een flankaanvaller moet snel en explosief zijn én moet een dribbel hebben. Stani heeft geen één van de drie. Hij heeft wel het vermogen om op de juiste plaats op te duiken voor doel en te scoren. Vlcek is momenteel totaal uit vorm. Stani is een diesel en na het EK heeft hij tijd nodig om in vorm te raken. Hij werkt keihard aan zijn vormpeil, zelfs met individuele programma's.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.