Deschacht: "Veel stress en bitsige trainingen"

VRIJDAG, 15 AUGUSTUS 2008, 17:56 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Na een allesbehalve ideale voorbereiding gaat Anderlecht zaterdag op bezoek bij Cercle Brugge. "We kunnen alleen maar tevreden zijn met een zege op Cercle", zegt Olivier Deschacht aan Sporza radio.


"Hoe de sfeer nu is bij ons? Tja, niet goed. We hebben de matchen tegen BATE Borisov en Standard nog niet verteerd. We hebben dringend een opsteker nodig. We wonnen nog niet en dat steekt, hoor", geeft Deschacht toe.

"Vanaf nu spelen we van zaterdag tot zaterdag en dat is ook al een hele tijd geleden. Wij zijn dat niet meer gewoon. Hopelijk kunnen we de negatieve spiraal doorbreken met een zege op Cercle."

"Op training wordt er minder gelachen, er is veel stress", vervolgt de vicekapitein. "Iedereen wil ervoor gaan, maar het is niet voor de fun. Het is soms bitsig op training. De technische staf doet zijn best om de moed erin te houden, om ons op te laden. Het mentale gedeelte speelt een belangrijke rol in het moderne voetbal. De groep gelooft echt in dat verhaal."

Over de donderspeech van manager Herman Van Holsbeeck zegt Deschacht het volgende: "Dat de muren trilden, is een beetje overdreven. Hij benadrukte vooral dat wij, de spelers, trots moeten zijn dat we het shirt van Anderlecht mogen dragen. Dat hebben we niet bewezen de afgelopen weken. Er was te veel gemakzucht. En hij zei ook dat we nu eens aan de supporters moeten denken. Iedereen heeft de boodschap nu wel begrepen, denk ik."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.