Van Holsbeeck geeft spelers hun vet

DINSDAG, 12 AUGUSTUS 2008, 02:21 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Na de vroege Europese uitschakeling en de nederlaag tegen Standard was gisteren de maat vol voor Herman Van Holsbeeck. De manager vond het dan ook tijd om de spelers op hun plichten te wijzen.


Voor de ochtendtraining trok Van Holsbeeck naar de kleedkamer om de spelers de les te lezen. "Ik zal de manier waarop ik de groep heb toegesproken, niet becommentariëren, maar iedereen heeft de boodschap begrepen", zegt Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad. "De manier waarop we verloren tegen Standard, was onaanvaardbaar."

"Ik weet nu perfect wie mee verdrinkt als het schip zinkt en wie blijft vechten om te overleven. De spelers moeten begrijpen dat ze zich allemaal moeten blijven inzetten, ook als de ploeg niet draait."

Trainer Ariël Jacobs dreigde al met boetes maar daar denkt de manager voorlopig niet aan. "Over de boetes heb ik het met de trainer niet gehad", vervolgt Van Holsbeeck. "Het is echter wel zo dat er een sportief reglement is en dat de trainersstaf de spelers boetes kan opleggen als ze disciplinaire fouten begaan. Laten we er eerst maar van uitgaan dat de spelers zelf deze moeilijke periode zullen overwinnen zonder boetes. Ze moeten uit zichzelf hun sportieve plichten nakomen."

Anderlecht kan zich zaterdag tegen Cercle Brugge geen puntenverlies veroorloven. "We moeten winnen tegen Cercle Brugge", besluit Van Holsbeeck. "De manier waarop is niet zo belangrijk, maar ik wil van alle spelers de juiste mentaliteit zien. Ze moeten nu echt de mouwen opstropen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.