Anderlecht met 3-1 onderuit in Supercup

ZATERDAG, 9 AUGUSTUS 2008, 22:26 - Michaël

Anderlecht heeft de vroege uitschakeling in de Champions League niet kunnen doorspoelen met een zege in de Supercup. Ondanks een felle start verloor Anderlecht het prestigeduel met 3-1 van Standard.

Bij Anderlecht vonden we in het doel Proto terug, Zitka nam plaats op de bank. Biglia was onzeker maar speelde toch. Anderlecht en Standard begonnen fel aan de wedstrijd en in de eerste vijf minuten ging het snel over en weer. Na 12 minuten kwam Standard, dat de wedstrijd intussen in handen had genomen, op voorsprong. Onyewu scoorde met de knie op een hoekschop van Toama. Even daarna was het opnieuw Onyewu die vanop een stilstaande fase kon scoren: 0-2. Tot aan de rust was het enkel nog Standard dat de klok sloeg.

De 2e helft begon zonder Biglia en Vlcek. In hun plaats kwamen Kanu en Sare. Het was Standard dat strijdvaardiger uit de kleedkamer kwam, en ei zo na stond het 3-0. Het was eigenlijk eenrichtingsverkeer want Anderlecht kwam nauwelijks aan de bak. Wel was er een goede kans voor Polak maar Marcos verhinderde een schot.

In de 71ste minuut kreeg Anderlecht dan een strafschop toegekend na een fout van Onyewu op Suarez. De Argentijn nam de verantwoordelijkheid en faalde niet: 2-1. Beide trainers voerden in de tweede helft heel wat wissels door. Anderlecht kreeg halfweg de 2de helft weer greep op het spel. Doch was het Standard dat in de slotfase nog wist te scoren via Nicaise: 3-1. De slotminuten werden nog ontsierd door een opstootje tussen Goreux en Deschacht. De Standardspeler moest gaan douchen want hij kreeg rood van de scheidsrechter. Deschacht kwam er vanaf met geel.

Het moge duidelijk zijn dat trainer Ariël Jacobs nog veel werk voor de boeg heeft en dat één week voor de start van de competitie. Volgende afspraak: Zaterdag 16 augustus op het veld van Cercle Brugge.