Uitschakeling werkt Europees nog vijf jaar door

VRIJDAG, 8 AUGUSTUS 2008, 10:44 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

De uitschakeling tegen BATE Borisov zal volgens Gazet van Antwerpen Anderlecht en de Belgische clubs nog vijf jaar achtervolgen. Vooral voor de belangrijke coëfficient is de uitschakeling een ramp.


Door de vroege uitschakeling sprokkelt Anderlecht amper 0.0410 punten en die tellen nog vijf jaar mee. Een historische laagterecord. In totaal heeft Anderlecht nu een coëfficient van 33.913 punten waardoor het dus zijn status als reekshoofd in de laatste voorronde van de Champions League verliest.

Hierdoor zal het nog moeilijker worden om door te stoten naar de poules van de Champions League. Al helemaal omdat ook de Belgische coëfficient lijdt onder de Europese uitschakeling van Anderlecht en Germinal Beerschot. Vanaf het seizoen 2009-2010 mag alleen de kampioen van het zestiende land op de Europese ranglijst deelnemen aan de Champions League en die moet drie voorrondes overleven. België, nu nog vijftiende, heeft slechts een kleine voorsprong op Bulgarije. En net dat land heeft met Levski Sofia nog een club in de Champions League...



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.