Degryse wil kalender competitie veranderen

VRIJDAG, 8 AUGUSTUS 2008, 09:35 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Belgische teams hebben het steeds lastiger in de voorronde van een Europese competitie. De uitschakeling van Anderlecht is daar een goede illustratie van. Marc Degryse heeft een oplossing klaarliggen.


"De tijd is voorbij dat we kleine clubs als BATE inmaakten", zegt Degryse in Het Laatste Nieuws. "Daarom moeten we beter gewapend zijn voor dat soort wedstrijden. Waarom proberen we het niet eens anders, met een competitie naar Scandinavisch of Russisch model?"

Concreet komt het voorstel van Degryse hierop neer: een competitie van midden februari tot midden december, met een korte pauze van 2 tot 3 weken in juni. "We zijn een voorrondespeler geworden", vervolgt Degryse. "En dus moet je al in juli op niveau zijn. Het is ook leuker voetballen dan in januari."

Herman Van Holsbeeck: "Het idee is zeker de moeite om over na te denken. Alleen zullen clubs die niet Europees spelen niet mee willen. Nog een probleem is dat je om de twee jaar een groot toernooi hebt en dat wij daardoor een aantal internationals nu al later op de club kregen. Dat probleem los je niet op door de competitie vroeger te starten."

François De Keersmaecker: "Het plan van Degryse is revolutionair. Het kan misschien wel goed zijn op één vlak, maar dan weer negatief op andere punten. Maar elk systeem dat onze teams kan helpen, moet bekeken worden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.