Supporters lopen storm voor Jupiler League

VRIJDAG, 1 AUGUSTUS 2008, 00:42 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Ondanks de mindere resultaten van de Rode Duivels en het Belgische clubvoetbal op Europees niveau, wint de Jupiler League aan populariteit bij de fans. Bij sommige clubs zijn de abonnementen al uitgeput.


"Ik en vele clubleiders hebben ons vergist", aldus Club Brugge-voorzitter Michel D'Hooghe toe. "Jarenlang hebben we gezegd dat het voetbal op tv op termijn de toeschouwers uit de stadions zou halen. Wel, dat is niet waar. Integendeel."

Manager Herman Van Holsbeeck vult aan: Doordat al die wedstrijden rechtstreeks op Belgacom TV komen, zijn alle spelers plots veel bekender. Ook die van de kleine clubs die het vroeger met één minuutje samenvatting moesten stellen. Nu zijn ze 90 minuten lang op televisie te zien. De mensen willen die jongens ook wel eens van dichterbij bekijken. Ik geef ook toe: ik had nooit gedacht dat voetbal op tv zo wervend voor de toeschouwers zou werken."

Toch vormt de supporterstoename een probleem voor Anderlecht. Het verkoopt net als Standard geen abonnementen meer. "Een man maakte zich eerder deze week nog heel boos op mij omdat hij geen seizoenkaart voor zijn kleinzoon kon kopen", aldus Van Holsbeeck. "Het enige wat we over hebben, zijn 600 staanplaatsen. Op onze fandag waren 30.000 mensen. Ik ben er zeker van dat, indien Anderlecht een stadion van 40.000 toeschouwers zou hebben, we 30.000 abonnementen zouden verkopen. Wat nog maar eens de noodzaak van een nieuw of aangepast stadion onderstreept."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.