Zitka raadt Proto aan om te vertrekken

DINSDAG, 29 APRIL 2008, 10:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Daniël Zitka is weer fit en nam dit weekend zijn plaats in doel dus weer in. "Schollen heeft het goed gedaan tijdens mijn blessure maar hij moet zich opnieuw schikken in zijn rol als derde doelman."


In Gazet van Antwerpen bespreekt Zitka de situatie onder de doelmannen. Volgens hem is er een duidelijke hiërarchie en daar moet iedereen zich aan houden. "Iedereen heeft zijn rol, er zijn afspraken gemaakt en die moeten gerespecteerd worden", aldus Zitka.

Dit wil ook zeggen dat Proto zich zal moeten blijven tevreden stellen met het statuut van invaller. "Na het seizoen moet iedereen zijn conclusies trekken. Ze moeten blijven en de afspraken respecteren ofwel moeten ze elders hun kans gaan. Ik ben alvast zeker dat ik blijf", zo vertelt Zitka. Dit impliceert dat als Silvio Proto volgend seizoen wil spelen, dit niet bij Anderlecht zal zijn. "Silvio heeft in principe zijn plaats bij de nationale ploeg maar dan moet hij meer speelkansen krijgen. Hij is zelf slim genoeg om zijn conclusies te trekken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.