Jacobs: "Motivatie om nederlaag recht te zetten."

VRIJDAG, 25 APRIL 2008, 19:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Op een persconferentie blikte Ariël Jacobs vandaag al vooruit naar de match tegen STVV. "De motivatie is er om de tweede plaats te pakken en de nederlaag uit de heenronde op Staaien recht te zetten", aldus de trainer.


Misschien tegen beter weten in, maar in Anderlecht leefde tot vorige week nog steeds de hoop om de titel te pakken. De nederlaag tegen Standard zorgde dan ook voor grote ontgoocheling. "In het begin van de week was de ontgoocheling voelbaar. We moesten de realiteit aanvaarden: de titel was weg. Maar de groep is realistisch genoeg om te beseffen dat het zelfs mits een overwinning nog moeilijk was geweest om Standard van de titel te houden", zo vertelt Jacobs. "Diep vanbinnen wisten we ook wel dat zeven punten veel was. Dat we na onze slechte heenronde nu op een gedeelde tweede plaats staan, is op zich al een miraculeuze terugkeer."

De titel mag dan wel vervlogen zijn, de drie resterende matchen zijn nog van levensbelang. De tweede plaats en het daaraan verbonden ticket voor de CL-voorronde staat nog op het spel. De opdracht voor morgen tegen Sint-Truiden is dan ook eenvoudig: winnen. Maar ook voor de tegenstander staat er heel wat op het spel. Een nederlaag betekent voor de Limburgers het einde in eerste klasse. Jacobs verwacht dan ook een gemotiveerde tegenstander. "Ze spelen tegen de nummer twee uit de competitie dus de spelers zullen zich ongetwijfeld nog eens willen bewijzen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.