Mogelijke testmatchen zonder Wasilewski en Polak

WOENSDAG, 23 APRIL 2008, 09:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Indien Anderlecht en Club Brugge na 34 speeldagen samen tweede staan, volgen er één of twee testwedstrijden. Door de EK-deelname van Polen en Tsjechië, zal Anderlecht het dan waarschijnlijk zonder Wasilewski en Polak moeten doen.


Testmatchen komen er wanneer beide club met evenveel punten en evenveel gewonnen wedstrijden staan op het einde van de rit. Een rechtstreeks duel moet dan uitmaken wie naar de voorronde van de Champions League mag. Normaal wordt er één wedstrijd gespeeld, tenzij beide ploegen overeenkomen om er een dubbele confrontatie van te maken.

Aangezien Anderlecht op 18 mei de bekerfinale speelt, kan een eerste testwedstrijd pas op 21 mei plaatsvinden. Marcin Wasilewski en Jan Polak spelen deze zomer met hun land het Europees Kampioenschap en kunnen dan al worden opgeëist door hun nationaal team. Ook Daniël Zitka maakt nog kans om erbij te zijn. Op 26 en 27 mei spelen beide landen immers oefenmatchen.

Jan Polak kan er alvast niet mee lachen. "Wat een idee om de competitie zo te organiseren", aldus een verongelijkte Jan Polak in Het Nieuwsblad. "Misschien kunnen we meteen tot het begin van het volgende seizoen blijven voetballen. Ik wil geen testwedstrijden spelen. Daar heb ik geen tijd voor. In Duitsland is de bekerfinale het voorbije weekend al gespeeld."

De oplossing om het niet tot testwedstrijden te laten komen is eenvoudig: op 3 mei winnen de topper winnen tegen Club Brugge en ook de twee andere wedstrijden nog winnen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.