"Hij introduceerde professionalisme bij Anderlecht"

ZATERDAG, 19 APRIL 2008, 22:05 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

De reacties na het overlijden van Constant Vanden Stock lopen binnen. "Hij heeft zeer veel voor het Belgisch voetbal betekend", weet voetbalcommentator Frank Raes. "Hij haalde veel goeie spelers naar paars-wit."


"Vanden Stock stond aan de wieg van een zeer succesvolle ploeg. Samen met Albert Roossens (ex-voorzitter Anderlecht, red.) heeft hij vorm gegeven aan het Belgische voetbal. Hij was een leider, maar hij was ook een voetbalkenner", aldus Raes.

Ook ex-sportjournalist Jan Wauters looft de erevoorzitter en ex-selectieheer. "Constant Vanden Stock was zonder twijfel een van de grootste beleidsmakers in de geschiedenis van het Belgische voetbal", zegt Wauters op Sporza.

"Hij introduceerde professionalisme bij de nationale ploeg en bij Anderlecht. Vanden Stock vormde samen met Michel Verschueren een unieke tandem. Dat typeerde Vanden Stock. Hij had de gave om zich te omringen met mensen die hem perfect aanvulden."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.