Anderlecht speelt bekerfinale

WOENSDAG, 16 APRIL 2008, 22:41 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht speelt op 18 mei de finale van de Beker van België. Het speelde 1-1 gelijk tegen Germinal Beerschot. In het Koning Boudewijnstadion ontmoet het AA Gent dat gisteren met 4-0 ging winnen van Standard.


Het was een aangename eerste helft waarin beide ploegen er voor gingen. Germinal Beerschot moest wel al vroeg in de wedstrijd een wissel doorvoeren: de geblesseerde Dheedene werd vervangen door De Wree. De bezoekers zorgden het eerst voor gevaar. Legear schilderde een voorzet op het hoofd van Hassan, maar die mikte zijn kopbal op doelman Steppe.

Met de rust in zicht voerde Germinal Beerschot de druk op. Het belegerde het doel van Anderlecht maar Proto speelde zich in de kijker met enkele knappe reddingen. De vaste bekerdoelman ging echter net voor rust in de fout toen hij een bal pardoes in de voeten van Colman gooide. De lob van de Argentijn ging via Proto en de paal net over de lijn.

De tweede helft begon met een wissel voor Anderlecht. De geblesseerde Hassan bleef in de kleedkamer en werd vervangen door Vlcek. Dat bleek een gouden wissel want na 8 minuten stond de 1-1 op het scorebord: Boussoufa zwiepte een bal naar de tweede paal en de Tsjech kon eenvoudig binnentrappen.

Met deze stand moest Germinal Beerschot nog twee keer scoren om door te gaan. De thuisploeg zette Anderlecht onder druk en versierde een resem corners, maar kon die niet benutten. Vijf minuten voor affluiten kwam het dan toch opzetten. Na een fout van Deschacht kreeg Malki dé kans om de 2-1 te scoren. Gelukkig voor Anderlecht stond Wasilewski op de goede plek in het doel en hield Germinal Beerschot van de aansluitingstreffer.

Anderlecht trekt op zondag 18 mei naar het Koning Boudewijnstadion om tegen AA Gent te strijden om de Beker. Het is al sinds 1997 dat paars-wit nog eens in de finale stond.

Score: 1-1
Goal(s): 45' Gustavo Colman, 53' Stanislav Vlcek

Germinal Beerschot:Kenny Steppe, Didier Dheedene (6' Kris De Wree), Pieterjan Monteyne, Martijn Monteyne, Ederson Tormena (83' Gyam King), Kurt Van Dooren, Gustavo Colman, Daniel Cruz, Justice Wamfor, Tosin Dosunmu, Sanharib Malki
Anderlecht:Silvio Proto, Olivier Deschacht, Roland Juhasz, Marcin Wasilewski, Lucas Biglia, Mbark Boussoufa (89'Oleksandr 'Sacha' Iakovenko ), Bart Goor, Ahmed Hassan (46' Stanislav Vlcek), Jonathan Legear (81' Mark De Man), Jan Polak, Nicolas Frutos

Geel: 20' Roland Juhasz, 65' Sanharib Malki, 66' Jonathan Legear
Rood: /

Scheidsrechter: Nzolo
Stadion: Olympisch Stadion



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.