Voorbeschouwing: Germinal Beerschot - RSC Anderlecht

WOENSDAG, 16 APRIL 2008, 11:55 - andy
Anderlecht-Online No Image Found

Er wacht Anderlecht een warme ontvangst in een uitverkocht Kiel vanavond. Germinal Beerschot speelt hun match van het jaar met als doel een plaatsje in de bekerfinale. De Antwerpenaren moeten wel een 1-0 achterstand goed maken.


Anderlecht had het niet onder de markt in de heenronde van de halve finale. De ploeg van Harm Van Veldhoven zette hoog druk en belette de thuisploeg te voetballen. Vooral in de eerste helft kwam Anderlecht er niet aan te pas en mocht het van geluk spreken dat het kanon van Malki niet goed stond afgesteld. Anderlecht kon het evenwicht in de tweede helft herstellen maar had wel nood aan een own-goal van Dheedene om de zege thuis te houden.

Ook vanavond wacht Anderlecht geen gemakkelijke taak tegen een Beerschot dat belust is op wraak. Zondag konden de Brusselaars weliswaar nog eenvoudig winnen, straks zal GBA ongetwijfeld uit een ander vaatje tappen. Het rekent daarvoor op de steun van zo'n 12.000 supporters. Anderlecht daarentegen maakt zich sterk dat het tot nu toe in elke bekerwedstrijd op verplaatsing wist te scoren.

Vermoedelijk geeft Jacobs Proto opnieuw een kans in doel. De doelman is terug uit blessure en was dit seizoen de vaste bekerdoelman. Achter de aanwezigheid van Biglia en Frutos staat nog een vraagteken. Mogelijk laat Jacobs hen rusten met het oog op de topper tegen Standard van volgende zondag.

Germinal Beerschot kan nog steeds niet rekenen op de geblesseerde Losada. Wamfor en Steppe zijn onzeker. Didier Dheedene zal er in tegenstelling tot de competitiewedstrijd wel bij zijn.

De winnaar wacht een duel tegen AA Gent in de finale. De ploeg van Sollied zette gisteren Standard met 4-0 opzij.

Aftrap: 20u45
Stadion: Kiel
Scheidsrechter: Nzolo

: : : GERMINAL BEERSCHOT : : :

Mogelijke opstelling: Steppe, M.Monteyne, Van Dooren, Dheedene, P.Monteyne, Cruz, Ederson, Wamfor, Colman, Dosunmu, Malki
Invallers: Maes, King, Chabaud, Diop, Lembi, Okoduwa, Verhoeven, Vermeerbergen

Geblesseerd: Losada
Geschorst:
Gevaar voor gele schorsing:

: : : RSC ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Proto, Wasilewski, Juhasz, Deschacht, Goor, Gillet, Biglia, Polak, Vlcek, Pieroni, Boussoufa
Invallers: Schollen, De Man, Bouba, Hassan, Iakovenko, Legear, Mpenza, Frutos, Zitka

Geblesseerd: Chatelle, Pareja, Akin
Geschorst:
Gevaar voor gele schorsing:





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.