Voorbeschouwing: RSC Anderlecht - Germinal Beerschot

ZATERDAG, 12 APRIL 2008, 23:52 - andy
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht kan vanavond een goede zaak doen. Indien er tegen de bezoekers van Germinal Beerschot gewonnen wordt, loopt het twee punten in op leider Standard. Ook kan het de greep op de tweede plaats verstevigen.


Germinal Beerschot komt voor de tweede keer op korte tijd op bezoek in het Astridpark. Enkele weken geleden kwam de Antwerpse club nog langs in het kader van de Beker van België. Anderlecht had het toen niet onder de markt tegen de ploeg van Harm van Veldhoven en kon maar nipt winnen. Didier Dheedene devieerde in de slotfase een voorzet in eigen doel.

De vraag is of Germinal Beerschot de knappe bekerprestatie kan herhalen. De Antwerpenaren halen slechts 3 op 15 in de competitie en lijken in een neerwaartse spiraal te zitten. Dit in scherp constrast met de thuisploeg dat zijn laatste zes wedstrijden won.

Vanavond start Frutos wellicht terug in de basis. De Argentijn sukkelde na de wedstrijd tegen Westerlo met de hiel en trainde deze week niet voluit. Wasilewski vervangt de geschorste De Man op de rechtsachter. Davy Schollen blijft waarschijnlijk nog in doel staan.

Germinal Beerschot moet het nog steeds doen zonder sterspeler Hernan Losada. De Argentijnse spelmaker is nog niet genezen van een voetblessure. Zijn landgenoot Gustavo Colman daarentegen maakt opnieuw deel uit van de wedstrijdkern.

Aftrap: 20u30
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion
Scheidsrechter: Allaerts

: : : RSC ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Schollen, Wasilewski, Juhasz, Van Damme, Deschacht, Biglia, Gillet, Polak, Boussoufa, Vlcek, Frutos
Invallers: Proto, Bouba, Goor , Hassan, Iakovenko, Legear, Mpenza, Pieroni, Zitka

Geblesseerd: Chatelle, Pareja, Akin
Geschorst: De Man
Gevaar voor gele schorsing: Juhasz, Van Damme, Goor, Hassan, Pieroni

: : : GERMINAL BEERSCHOT : : :

Mogelijke opstelling: Steppe, De Wree, Pieterjan Monteyne, Ederson, Van Dooren, Cruz, King, Uwusu, Wamfor, Malki, Dosunmu
Invallers: Maes, Colman, Chabaud, Diop, Lembi, Okoduwa, Verhoeven, Vermeerbergen

Geblesseerd: Losada
Geschorst: Martijn Monteyne
Gevaar voor gele schorsing: Monteyne, Ederson, Van Dooren, Wamfor, Dosunmu





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.