KIA wil loon Boussoufa mee gaan betalen

VRIJDAG, 11 APRIL 2008, 09:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Opmerkelijk bericht in Het Nieuwsblad vandaag. Autofabricant KIA zou het bedrag dat Mbark Boussoufa bij Newcastle meer kan verdienen dan bij Anderlecht, willen bijpassen. Manager Van Holsbeeck is alvast niet enthousiast.


De interesse van Newcastle voor Boussoufa neemt steeds concretere vormen aan. Binnen een dag of tien zou de Noord-Engelse club graag een antwoord hebben. Het spreekt voor zich dat Boussoufa ginder een stuk meer kan verdienen. "Ik weet welk contract Newcastle hem aanbiedt. Het verschil met wat hij bij Anderlecht verdient, is niet onoverkoombaar", aldus Benoît Morenne, directeur-generaal van KIA België. Hij komt daarom met het voorstel om samen met twee andere bedrijven het verschil bij te betalen.

In ruil zou de Anderlechtspeler één van de gezichten van het automerk worden. "In Duitsland en Engeland wordt dit al gedaan. Ik denk dat het op termijn de enige manier is om grote spelers in België te houden", zo vertelt Morenne. &qquot;Het is niet onze bedoeling is om sponsor te worden van Anderlecht of om een transfer te blokkeren als Anderlecht een goede zaak kan doen. Dit is gewoon een marketingactie."

Voorlopig zijn er nog geen gesprekken geweest tussen KIA en Anderlecht. Herman Van Holsbeeck lijkt alvast niet gewonnen voor het idee. "Ik weet nog van niks", zo klinkt het bij hem. "En het is ook niet aan de orde. Boussoufa heeft hier nog een contract en wij hebben nog geen bod van Newcastle ontvangen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.