Hasi weer stapje dichter bij Anderlecht

WOENSDAG, 9 APRIL 2008, 11:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De kans dat Besnik Hasi volgend jaar hulptrainer wordt, is weer gegroeid. De Cercle-speler heeft aangegeven in juni te willen stoppen met voetballen. Bovendien volgde hij in Albanië al een trainerscursus.


Een tijdje geleden twijfelde hij nog, maar in Het Belang van Limburg geeft Besnik Hasi vandaag toch toe dat hij na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt. "Mijn lichaam wil niet meer mee, ik heb elke dag pijn in mijn rug", aldus de ex-speler van Anderlecht. "Ik lig nog één jaar onder contract bij Cercle, maar ik ga er vanuit dat het geen probleem zal zijn om dat ongedaan te maken."

Hasi en Van Holsbeeck hebben intussen al de eerste, verkennende, gesprekken achter de rug. Zekerheid is er nog niet, daarvoor wil men eerst weten wat Ariël Jacobs volgend jaar gaat doen.

Zijn trainersdiploma heeft hij bijna op zak. "Ik heb in eigen land de verkorte cursus voor profvoetballers gevolgd. Telkens als ik in Tirana was voor de nationale ploeg, liep ik er school", zo vertelt hij. "Alleen het examen zelf heb ik nog niet afgelegd. Dat was in januari, maar toen kon ik niet. Ik moet met de Albanese bond een nieuwe afspraak maken. De UEFA homologeert in elk geval het diploma."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.