Biglia wil deze zomer stapje hoger zetten

WOENSDAG, 9 APRIL 2008, 11:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Sinds de winterstop is Lucas Biglia weer beter beginnen voetballen. In Het Nieuwsblad spreekt hij vandaag over zijn ambities. "Ik ben mentaal klaar voor Spanje. Niet voor een topper, maar een ploeg uit de betere middenmoot."


Net als de rest van de ploeg, speelde ook Biglia voor de winterstop onder zijn niveau. In november toonde Atletico Madrid concrete belangstelling en volgens hem werkte dat belastend. "Dat heeft me wat verstrooid", geeft Biglia toe. "Of je het nu wil of niet: dat blijft toch in je hoofd spoken. Toen Ariël Jacobs trainer werd, heb ik er met hem ook meteen over gesproken. Daarna was ik bevrijd en kon ik me weer concentreren op het spel."

Maar nu voelt hij zich wel klaar om een stapje hoger te zetten. De Argentijn heeft er nooit een geheim van gemaakt Anderlecht maar als een tussenstap te zien naar de Europese (sub)top. "Het is belangrijk dat ik het stap voor stap doe. Het beste zou zijn om eerst bij een club te spelen uit de betere helft van de middenmoot", aldus een verstandige Biglia. "Je ziet veel voetballers die naar een topclub gaan, daar op de bank zitten en dan volledig uit beeld verdwijnen."

Voorlopig telt alleen Anderlecht nog. Biglia heeft z'n manager en de club gevraagd pas na het seizoen hem te melden of er clubs interesse tonen in zijn diensten. Hij wil het seizoen nog in schoonheid afsluiten en hoopt zelfs nog stiekem op de titel. "Het draait nu in elk geval veel beter dan voor Nieuwjaar. Ook voor mezelf. Jan Polak en ik kennen elkaar intussen, op en naast het veld. Maar vooral de komst van Gillet werkte rustgevend voor mij. Nu kan ik me weer concentreren op mijn taken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.