Charleroi-sensatie uit Anderlecht weggestuurd

DINSDAG, 8 APRIL 2008, 16:18 - Lowhelmsson
Anderlecht-Online No Image Found

Op zijn 15e werd, de nu 18-jarige Geoffrey Mujangi Bia, weggestuurd uit Anderlecht. "Na problemen met de politie konden we niet anders", zeggen ze in het Astridpark. Er wordt gespeculeerd dat Bia enkele keren diefstal pleegde.


"Er waren privéproblemen. Problemen met de politie. Daarom hebben we hem laten vertrekken", meldt Werner Deraeve, nu hoofdscout en in 2005 jeugdcoördinator bij Anderlecht.
"Voetballers leven in een groep en het is logisch dat je dan de regels moet volgen. Je moet iedereen een tweede kans geven om zich te herpakken. Maar het was geen eenmalig feit. Op een bepaald moment konden we Mujangi niet blijven nieuwe kansen geven. Zijn gedrag tegenover mensen binnen de club, trainer en directie, was niet meer te aanvaarden. Op een bepaald moment hadden we er de buik van vol om hem altijd terug op de goede weg te moeten zetten. Dat was bijzonder jammer. Voor de speler en voor de club", vertelt Deraeve.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.