Zitka klaar om tweede plaats mee te verdedigen

VRIJDAG, 4 APRIL 2008, 16:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Daniël Zitka traint sinds deze week weer mee met de groep, maar de wedstrijd tegen Westerlo komt nog iets te vroeg. Schollen blijft dus nog in doel. "Hij speelde sterk. Ik wist dat hij op dit hoge niveau kon keepen", aldus Zitka.


"Ik ben niet het belangrijkste, het belangrijkste is dat we deze tweede plaats zo goed mogelijk verdedigen", zo vertelt de doelman in de pers vandaag. "Van de zesde naar de tweede plaats opklimmen doe je niet in een handomdraai. Zoiets bouw je op. Het zou zonde zijn om dat uitzonderlijk parcours nu te grabbel te gooien door concentratieverlies."

Door zijn blessure miste Zitka ook een interland met Tsjechië. Mogelijk een belangrijke wedstrijd, want een goed presteren daarin zou de deur naar het EK verder geopend hebben. "Ik had me kunnen forceren om mijn plaats te behouden, maar dat zou een onbezonnen risico geweest zijn en ik zag me zo niet handelen ten opzichte van mijn werkgever", aldus Zitka hierover. "Iedereen weet nochtans dat ik zin heb om voor mijn land te spelen na al die jaren dat ze geen beroep op me deden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.