Hassan zal Anderlecht in juni verlaten

WOENSDAG, 2 APRIL 2008, 10:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na anderhalve maand zwijgen, stapte Ahmed Hassan gisteren zelf naar de pers. De Egyptenaar maakte bekend dat hij in juni Anderlecht verlaat en terugkeert naar z'n vaderland. Ook toonde hij zich niet blij met z'n korte invalbeurt.


"Ik wil niet meer in Europa voetballen", zo zegt Hassan vandaag in de kranten. "Ik kreeg ook aanbiedingen uit alle Golfstaten, uit Japan en uit Zuid-Korea, maar geld telt nu niet voor mij. Het enige wat ik wil, is weer dicht bij mijn familie zijn in Egypte."

Vorige week raakte bekend dat Hassan volgend seizoen voor het Egyptische Al Ahly zal spelen. Een handtekening is er nog niet, maar de middenvelder bevestigt wel dat er een principeakkoord is.

De aanvoerder van de Egyptische nationale ploeg kwam ook nog even terug op zijn korte invalbeurt van zondag tegen Cercle Brugge. "Ik was boos, maar dan niet omdat ik op de bank zat. Dat is een beslissing van de coach die ik moet aanvaarden", aldus Hassan. "Maar een hele tweede helft opwarmen en invallen voor vijf minuten: dat verdien ik niet op basis van mijn carrière. Zoiets getuigt niet van respect voor mij. Dan was ik nog liever niet ingevallen. Dan was ik niet kwaad geweest."

In de laatste weken bij Anderlecht, hoopt Hassan toch nog enkele prijzen te kunnen toevoegen aan z'n palmares. "Ik wil bij Anderlecht een afscheid door de grote poort. Met de titel, dat kan nog maar wordt moeilijk, of met de beker. Zodat de fans binnen enkele jaren zich nog altijd herinneren dat ik hier speelde."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.