Wordt Hasi de nieuwe assistent-trainer?

DINSDAG, 1 APRIL 2008, 13:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dit weekend lekte uit dat Anderlecht Besnik Hasi volgend seizoen graag wil als hulptrainer. Manager Van Holsbeeck ontkent dit niet langer. "Hij heeft de keuze. Nog een jaar verder voetballen of naar Anderlecht komen."


De speler zelf twijfelt echter. Hij heeft nog een jaar contract als voetballer bij zijn club Cercle Brugge. "Ik weet dat De Boeck graag zou hebben dat ik nog een jaar voetbal en dan samen met hem deel uitmaak van de staf", aldus Hasi in SudPresse. "Toch twijfel ik. Ik ben niet zeker dat ik nog een jaar op dit niveau verder kan. Ik leg 200 km per dag af en na een match heb ik soms overal pijn. Er is een moment waar je moet kunnen zeggen dat het genoeg geweest is."

Hasi beklemtoont echter dat hij nog met niemand van Anderlecht gesproken heeft over een mogelijke job als tweede trainer. "Ik herinner me wel dat toen ik de club verliet Roger Vanden Stock en Philippe Collin me hebben gezegd dat de deur altijd openstond. Maar sindsdien hebben we er nooit meer echt over gepraat."

Of hij denkt een geknipte persoon te zijn voor de functie, antwoordt Hasi alvast positief. "Een goeie adjunct moet het huis door en door kennen. Hij moet de mentaliteit in de vestiaire kennen, op hoog niveau gespeeld hebben en weten om te gaan met druk in belangrijke momenten", aldus Hasi over zichzelf. "Daar komt nog eens bij dat ik zes talenspreek, international geweest ben en grote trainers gekend heb, dat zijn ook pluspunten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.