Vanden Borre is jongste Rode Duivel sinds... 1911

VRIJDAG, 23 APRIL 2004, 17:24 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Vorige maand al liet Aimé Anthuenis weten Anderlechts piepjonge rechtsback Anthony Vanden Borre op het oog te hebben voor een selectie voor de oefeninterland in Duitsland (3-0 verlies).

Uiteindelijk riep hij de youngster niet op, om de reden dat Vanden Borre toen amper twee competitiewedstrijden met het eerste elftal van Sporting op zijn actief had. Maar daarna veroverde het rastalent definitief zijn plaats in de Brusselse elf en verwees hij de Pool Michal Zewlakow naar de bank.

"Alle verslagen over hem waren sindsdien lovend" aldus de bondscoach. "Bruggeling De Cock werd bovendien maandag geopereerd. Deze selectie komt hem toe. Leeftijd speelt geen rol, het is het talent dat de doorslag geeft. Zijn wedstrijd op Standard (1-1) maakte duidelijk over hoeveel potentieel hij beschikt". Als de 16-jarige Vanden Borre (20/10/1987) woensdag aantreedt, wordt hij de jongste Rode Duivel in de geschiedenis sinds Fernand Nisot (Léopold), die eveneens 16 was, maar wel 19 dagen jonger op de dag dat België Frankrijk met 7-1 vernederde: 30 april 1911.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.