Tchité: "België blijft mijn land"

WOENSDAG, 26 DECEMBER 2007, 17:39 - Lowhelmsson
Anderlecht-Online No Image Found

Ex-Anderlechtspeler Mémé Tchité is in het land. In een interview bij De Standaard vertelt Tchité over zijn ervaringen in de Primera Division. "Ik droom nog altijd van het WK 2010. Graag met België, ja. Waarom niet?"


"Het is al de derde keer dat ik hier terugkeer. Ondertussen hoor ik niks meer van mijn naturalisatie. Ik blijf wachten, wachten en nog eens wachten. Maar ik word toch stilaan ongeduldig. Deze zaak sleept nu al een jaar aan", klaagt Tchité. "Een ander zou misschien voor Rwanda, Congo of Burundi kiezen, maar zo zit ik niet in elkaar. Ik wil immers Belg worden", zegt Tchité.

Tchité trok aan het einde van de zomertransferperiode naar Racing Santander. "Ik heb geen kwaad woord over Anderlecht. Ik speelde er graag, maar ik kon zo'n bod niet naast mij neerleggen." Tchité komt niet echt veel aan de bak bij Racing Santander maar blijft alles positief bezien."Drie goals gemaakt, drie assists gegeven", telt hij. "Er zijn er die het met minder moeten doen. Smolarek maakte twee goals, Munitis drie. En zij hebben bijna alles mogen spelen. De fans vragen zich af waarom ik niet meer speel. Ik ben niet kwaad op de trainer. Ik geef alles, hij moet de knopen doorhakken. En toch: zo weinig spelen, dat kan natuurlijk niet blijven duren", vertelt Mohammed Tchité.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.