Vlcek: "Ik weet wat druk is"

VRIJDAG, 21 DECEMBER 2007, 20:02 - andy
Anderlecht-Online No Image Found

De club stelde Stanislav Vlcek voor aan de pers. Van de Tsjech wordt meteen verwacht dat hij Anderlecht uit het slop haalt. Vlcek: "Ik weet dat er veel van me verwacht wordt hier bij Anderlecht maar ik weet wel wat druk is."


"Slavia is immers ook een grote club. Ik ben ervan overtuigd dat ik er voldoende voor gewapend ben", aldus de 31-jarige aanvaller.

De leeftijd van de Tsjech acht Philippe Collin net zijn sterke punt. "We hadden iemand nodig met ervaring, die meteen inzetbaar was en geen aanpassingsperiode nodig had", verduidelijkt Collin. "Voor een jongere moet je altijd rekening houden met een aanpassingstijd van twee tot zes maanden en we hebben daar op dit moment gewoon de tijd niet voor. Het moest iemand zijn die meteen zou renderen."

De club volgde Vlcek reeds drie jaar. Anderlecht ontdekte de Tsjech toen het tegens Slavia Praag in de voorronde van de Champions League speelde. "Daarna hebben we hem nog een vijftal keer gevolgd. We weten precies wat we kopen", verzekert Collin.

"Zijn sterkste punt is ongetwijfeld zijn mentaliteit. Het is een harde werker, maar vergis je niet: hij kan voetballen. Hij duikt overal op en maakt ruimte voor de andere spelers."

Vlcek speelde 102 wedstrijden voor Slavia Praag en scoorde daarin 38 keer.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.