Anderlecht ontloopt toppers bij kwalificatie!

WOENSDAG, 19 DECEMBER 2007, 19:45 - MANI
Anderlecht-Online No Image Found

We gaan nog niet teveel op de feiten vooruitlopen, maar als RSCA zich vanavond plaatst voor de 1/16de finales, ontloopt het in elk geval topploegen als Werder Bremen, PSV, Glasgow Rangers en Olympique Marseille.


In de groepsfase van de tweede ronde van de UEFA Cup plaatsen de eerste drie ploegen zich voor de 1/16de finales. Daarin spelen de groepswinnaars tegen de nummer drie uit een andere groep. De nummers twee uit elke groep spelen tegen een ploeg die derde eindigde in de groepsfase van de Champions League.

Anderlecht is bij winst tegen Getafe groepswinnaar. Bij een gelijkspel of een nederlaag (waarbij Hapoel Tel Aviv NIET wint) is paars-wit derde in de groep. En in het geval RSCA verliest én Hapoel Tel Aviv wint tegen Aalborg, eindigt paarwit vierde en is het dus uitgeschakeld.

RSCA kan dus in geen geval tweede eindigen in de groep. Als paars-wit doorstoot, is dat sowieso als groepswinnaar of als nummer drie. Anderlecht kan in de volgende ronde dus niet tegen de ploegen van de Champions League vallen.

Om deze avond optimistisch te starten, kunnen we stellen dat RSCA er dus eigenlijk niet bepaald slechter - om niet te zeggen beter - voorstaat dan Getafe. Getafe kan namelijk wel nog tweede eindigen (net als Tottenham) en zal in de volgende ronde dan een op papier moeilijkere tegenstander krijgen dan RSCA.

Maar eerst moet RSCA zich nog plaatsen natuurlijk...
Volg het live op VT4, vanaf 20u30!



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.